1
استادیار گروه طراحی صنعتی، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران
2
دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی صنعتی، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران
3
کارشناس ارشد طراحی صنعتی، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران
چکیده
مسئلهی جهانی شدن دغدغه بزرگ بسیاری کشورهای دنیا بوده و به شکلگیری و قوام رویکردهای متفاوتی چون بومی سازی و محلی نگری انجامیده است، دیدگاه هایی که نقطهی اشتراک آنها تمرکز بر فرهنگ، مدیریت و طراحی آن است. این در حالیست که در بسیاری کشورها از جمله ایران، فاصله و شکاف عمیقی بین دو عامل فرهنگ و تکنولوژی به همراه تولیداتش، دیده میشود. راهکار مقابله با این چالش توجه هر چه بیشتر به طراحی فرهنگ محور و جستجوی راه حلی برای جدایی از سطحی نگری در این حیطه است. این مقاله با هدف ارائه روشی مناسب جهت کمک به طراحان در راستای توجه عمیق به فرهنگ، روش آینده پژوهی سی.ال.ای را پیشنهاد میدهد. سپس با انجام یک آزمایش، میزان کارا بودن این روش را برای طراحان میسنجد. نتایج نشان میدهد، بکارگیری این روش در طراحی فرهنگ محور محصولات، بسیار موفق بوده و بشکلی سامان یافته ذهن طراح را به سمت ملاحظات فرهنگی سوق میدهد. همچنین این نکته روشن میشود که این روش اگرچه در پروسه عمیق شدن و توجه به بسترهای متنوع مسئله بسیار کارآمد است اما نمی-تواند به تنهایی و به عنوان یک ابزار کامل، تمامی پروسه طراحی را پوشش دهد و نیاز به ترکیب روش های دیگر دارد.
اژدری, علیرضا, فریدی زاد, امیرمسعود, & کامه خوش, پارسا. (1390). به سوی راهکاری برای طراحی فرهنگ محور. نشریه هنرهای زیبا: هنرهای تجسمی, 2(42), 57-66.
MLA
علیرضا اژدری; امیرمسعود فریدی زاد; پارسا کامه خوش. "به سوی راهکاری برای طراحی فرهنگ محور", نشریه هنرهای زیبا: هنرهای تجسمی, 2, 42, 1390, 57-66.
HARVARD
اژدری, علیرضا, فریدی زاد, امیرمسعود, کامه خوش, پارسا. (1390). 'به سوی راهکاری برای طراحی فرهنگ محور', نشریه هنرهای زیبا: هنرهای تجسمی, 2(42), pp. 57-66.
VANCOUVER
اژدری, علیرضا, فریدی زاد, امیرمسعود, کامه خوش, پارسا. به سوی راهکاری برای طراحی فرهنگ محور. نشریه هنرهای زیبا: هنرهای تجسمی, 1390; 2(42): 57-66.